COVID-19

Update praktijk Hamilton Health & COVID-19

Praktijk geopend! (update januari 2021)

Diëtisten vallen onder de medische contactberoepen. Daarom mogen wij gewoon open blijven voor consulten. U heeft te allen tijden de keuze op locatie te komen of te kiezen voor een videoconsult.

Wij volgen de richtlijnen RIVM en vragen u thuis te blijven bij klachten.


“Zodra je buikvet een paar procent afneemt, heeft dat al een meetbaar gunstig effect op het immuunsysteem.”
Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog Erasmus MC. Lees hier het hele artikel.

Je leest het nu overal, de link tussen overgewicht en het Coronavirus COVID-19. 70-80%van de coronapatiënten die op de IC belanden heeft overgewicht. Het buikvet zorgt voor chronische belasting van het immuunsysteem. Met als gevolg, een minder goede reactie op binnendringende bacteriën en virussen.

Mensen met overgewicht hebben een ernstiger verloop van COVID-19. Je vet is een orgaan die wel 600 hormonen aanmaakt. Ontstekingen zijn hierdoor hoog in het lichaam.

Ook nu wordt duidelijk hoe belangrijk je gezonde leefstijl is! In de webinar, georganiseerd door het Erasmus MC, over COVID-19 en overgewicht blijkt hoe belangrijk het is om aan de slag te gaan met je leefstijl. Er werd benadrukt een diëtist te zoeken met een holistische aanpak! En laat ik dat nou net doen in mijn praktijk.

Niet voor niets heb ik een intake van 60 minuten. Omdat we niet alleen kijken wat je wel of niet eet. We kijken naar je medische zaken, beweging, je leefomstandigheden (woon je alleen, gezin, werk je in continue diensten of veel op reis), je doelstelling, je nachtrust, je stress en je ontspanning!
In afgelopen jaren heb ik hiervoor veel bijscholingen gevolgd. Het meest recente is de ACT (acceptance commitment therapie) opleiding en BRAVO (bewegen roken alcohol voeding ontspanning).

Kies voor de diëtist! Ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken. Als je pijn hebt in je lichaam ga je ook naar de fysiotherapeut. Diëtisten zijn SPECIALIST op voedingsgebied. Ook artsen benadrukken dit. Geen bn’er, dieetgoeroe of Sonja Bakker is HBO opgeleid om samen met jou te kijken welke voeding (en leefstijl) voor jou gezond is.

Er wordt ook geadviseerd in deze periode geen crash dieet te volgen! Waarom niet? Omdat je lichaam langere tijd voedingsstoffen tekort krijgt en dit juist nadelig is voor je lichaam en weerstand. Ga dus geen risico lopen met shake/pillen diëten of een crashdieet van 500 kcal per dag.

Wacht niet langer en ga aan de slag! Dit kan op locatie in Wellnesscenter Wellnesselande of via Videobellen.

In de praktijk hebben wij uiteraard maatregelen getroffen om cliënten veilig te kunnen ontvangen. Ik breng je hierover op de hoogte zodra je een afspraak hebt ingepland.

Bel /app mij voor een afspraak 06-533 45 733

 

 

Meer weten?

06 533 45 733
info@hamiltonhealth.nl